Det er travle dager for Sindre Ulriksen. Siden han overtok som daglig leder for MCS Elektrotavler Sør AS 1. mars i år, har telefonen omtrent ikke stått stille. Mest handler det om tilbudsforespørsler, men den nye sjefen har også vekstambisjoner.
– Målet er å bli en middels stor leverandør av elektrotavler i distriktet vårt. Vi har ikke ambisjoner om å bli størst, men kjempe om å være oppe blant de beste. Det er veldig mange dyktige tavlebyggere, men MCS Elektrotavler går allerede for å være blant de bedre i landet, så vi mener det er realistisk for oss å kjempe helt i toppskiktet. Det skal i alle fall ikke stå på innsatsen. Vi har både stort pågangsmot og høy arbeidsmoral, smiler daglig leder Ulriksen.
Medeier i MCS Elektrotavler Sør AS
Avdelingen som Sindre Ulriksen nå har tatt over lederansvaret for er av relativt ny dato.
Det var i januar i fjor at MCS Elektrotavler kjøpte konkursboet etter Conel AS og startet opp MCS Elektrotavler Sør AS. Sindre Ulriksen kjente godt til bedriften fra før, ikke minst som konkurrent hadde han støtt på dem flere ganger.
– Jeg jobbet i flere år med teknisk salg for Elcor AS. Egentlig var jeg en slags potet der, for jeg jobbet med alt mulig rart. Uansett møtte vi ofte på MCS, for vi konkurrerte om de samme oppdragene, sier Ulriksen, og forteller at han ikke hadde noen personlige bekjentskaper blant de som nå har blitt hans nye kolleger.
– Jeg visste at det var et velrenommert selskap med gode produkter og dyktige folk. Men det som fristet mest var at jeg fikk mulighet til å kjøpe meg inn i selskapet. Det betyr alltid litt ekstra når en eier en del av arbeidsplassen, sier den nye daglige lederen, som har skaffet seg en 20 prosent eierandel av MCS Elektrotavler Sør AS.
Treningsivrige alpinistdøtre
Med et relativt nytt mannskap og med omsetning som er på vei inn, ser Sindre Ulriksen lyst på fremtiden.
– Vi har tre mann i full tavleproduksjon, vi har allerede priset veldig mange prosjekter, og vi holder nå på å bygge opp vårt eget serviceapparat. Vi har to prosjektledere som bruker tiden sin stort sett ute hos kunder over hele østlandsområdet. Det har i det hele tatt gått enda bedre enn det vi hadde sett for oss da vi begynte, sier Ulriksen, som heller ikke ligger på latsiden på hjemmebane. De to døtrene hans, Heidi på syv og Helene på 10 år, er nemlig begge ivrige og aktive alpinister i Aron alpinklubb i Drammen.
-Om vi har alpinanlegg i Drammen? Vi har to. Dessuten er vi en del av et system som gjør at det samme kortet kan brukes både i Drammen, Tryvann og på Kongsberg, sier mannen, som mer enn gjerne kjører jentene til både trening og konkurranser.
– Det er jo det som er artig. Å følge jentene, mener jeg. Det har blitt noen avkortinger nå i disse koronasesongene, men vi har da rukket å få med oss noen renn, og vi klarte akkurat å få med oss en kretssamling på Norefjell.
Glad for kort pendleavstand
Familien Ulriksen er bosatt på Krokstadelva, «på den andre siden av elva», som han sier, og bare 10 minutters kjøretur unna det nye kontoret hans i Hokksund. Den korte pendlertiden er han svært tilfreds med, for han har ingen forventninger om korte arbeidsdager i tiden som kommer.
– Det blir helt sikkert nok å henge fingrene i, ja. Men jeg er en kar som elsker å jobbe, så det er bare bra, sier han og ler litt når vi lurer på hvor den lett ubestemmelige dialekten hans kommer fra.
– Jeg ble født i Odda, men har bodd på østlandet i mesteparten av mitt 37-årige liv. Det er nok ikke så mye igjen av barnemålet mitt.
Sindre Ulriksen forteller at han er glad i å jakte, fiske og å stå på ski. Men hvor mye tid det blir til favorittsyslene, gjenstår å se. Først er det en krevende ny jobb og en aktiv familie som skal ha sin del av oppmerksomheten.